Μια χώρα για όλα τα γούστα.

Η Αθήνα υπήρξε η εστία μου για πέντε μήνες, και λέω η εστία μου γιατί έτσι την αισθανόμουν, σαν να ήταν το σπίτι μου. Η Ελλάδα είναι φιλόξενη χώρα, που ξεχειλίζει από ιστορία και ομορφιά σε όποιο σημείο της και αν βρεθείς. Όλη την κληρονομιά  αυτού του τόπου έρχεται να συμπληρώσει ο αξιαγάπητος και προσηνής χαρακτήρας των κατοίκων του. Ήταν χάρη στους συναδέλφους μου από τη δουλειά που γνώρισα πραγματικά την πόλη των Αθηνών και τη χώρα με τον τρόπο που το έκανα.  Αυτοί που μου έδωσαν συμβουλές, μου έδειξαν πράγματα και, το κυριότερο, με γνοιάστηκαν από την πρώτη στιγμή. Και τώρα, αγαπητέ αναγνώστη, έχω την ευχαρίστηση να σου μεταδώσω όλα όσα ξέρω γι’ αυτήν την όμορφη χώρα μέσα από αυτόν τον οδηγό.

Στην Αθήνα αξίζει να χαθεί κανείς στα δρομάκια στο Μοναστηράκι, ανάμεσα στα καφέ και τα μαγαζιά που πουλούν είδη λαϊκής τέχνης, να αφήσει την Ακρόπολη να τον αιχμαλωτίσει, να τον οδηγήσει να βιώσει  αισθήσεις πρωτόγνωρες. Αξίζει να αρχίσει κανείς τη μέρα του απολαμβάνοντας την ανατολή από τον λόφο του Λυκαβηττού, και να την τελειώσει με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος στο ακρωτήριο Σούνιο. Αν όμως θέλει κάτι πιο πέρα από την πρωτεύουσα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δε θα πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί την περιφέρεια της Πελοποννήσου ή τα βουνά στο εσωτερικό της χώρας, όπου η φυσική ομορφιά των Μετεώρων θα τον αφήσει άλαλο. Από τα νησιά, συστήνω οποιοδήποτε από τα Δωδεκάνησα, είναι όλα τους πολύ ξεχωριστά.

Ο οδηγός “Atenas en el bolsillo” θα είναι για σας ένα μικρό στήριγμα στα βήματά σας σε μια χώρα τόσο μεγάλη στην οποία πάντα θα θέλετε να επιστρέψετε. Καλό ταξίδι!

 

Ana Belén López Tárraga
Ισπανίδα δημοσιογράφος