Αγαπητοί,

Η Αθήνα έχει ξεκινήσει το ταξίδι της προς την αειφορία και την προσβασιμότητα. Είμαι περήφανος που σας καλωσορίζω στην πόλη μας σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ιστορίας μας.

Γνωρίζετε ήδη ότι η Αθήνα διαθέτει έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους στην Ευρώπη: Η οδός Ηρώδου Αττικού συνδέει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία και μουσεία του κόσμου.

Σήμερα εργαζόμαστε για την αποκατάσταση του ιστού της πόλης συνδέοντας και τις 129 γειτονιές μας, επεκτείνοντας το δίκτυο των πεζοδρομίων μας, αναδιαμορφώνοντας τους αστικούς πνεύμονες της πόλης και προσθέτοντας νέους χώρους πρασίνου.

Εστιάζουμε ιδιαίτερα στους κοινόχρηστους χώρους και στην ποιότητα ζωής των Αθηναίων. Φανταστείτε να παρακολουθείτε μια παράσταση σε ένα πάρκο της γειτονιάς σας , να πηγαίνετε μια ημερήσια εκδρομή στη θάλασσα και μετά να τρώτε το δείπνο σας κάτω από την Ακρόπολη. Είναι αυτή ακριβώς η αθηναϊκή οπτική που έχει εμπνεύσει τους ψηφιακούς νομάδες να υιοθετήσουν την πόλη μας.

Ο επίσημος οδηγός της Αθήνας thisisathens.org περιλαμβάνει πληροφορίες και εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να δουν την Αθήνα καλύτερα. Ανάμεσα τους υπάρχουν και διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικότητας.

Σύντομα, θα βλέπετε την πόλη μας όλο και πιο συχνά στη μεγάλη οθόνη χάρη στο Athens Film Office και στις δεκάδες παραγωγές που έκαναν γυρίσματα στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο.

Ήρθε η ώρα να επανασυνδεθούμε με τους αστικούς μας χώρους. Αυτή είναι η στιγμή της Αθηνάς.

Με τις θερμές ευχές μου.