Χαιρετισμός κυρίου Ηλία Φωτόπουλου (Πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία)

Αθήνα, ένας μύθος;  Μια ιστορία; Μια Πόλη; Μια πρωτεύουσα;

Τί από όλα αυτά είναι η Αθήνα;

Αθήνα, μια πρόκληση που περιμένει τους επισκέπτεςτης να την περπατήσουν για να ανακαλύψουν βήμα-βήμα τον μύθο της, την ιστορία της, την αρχιτεκτονική της, τις ομορφιές της, τους ανθρώπους της, τη γαστρονομία της, αλλά και να νοιώσουν τις αντιθέσεις της και τον  δικό της μοναδικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Όταν ο αττικός ουρανός θα φωτιστεί από το λαμπερό φως του ήλιου θα ξεκινήσει η περιήγησή σας στους δρόμους της Αθήνας,εκεί όπου κάποτε περπάτησαν άνθρωποι με φωτεινό νου και σκέψη και έζησανκαι έκαναν πράξη τις ιδέες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του ανθρωπισμού, πάνω στις οποίες πορευόμαστε και εμείς σήμερα. Θα ονειρευτείτε τη ζωή χιλιάδες χρόνια πριν και θα αισθανθείτε τον σφυγμό μιας γηραιάς αλλά ολοζώντανης και με νεανικό ρυθμόσαγηνευτικής πρωτεύουσας.

Εδώ όπου σε κάθε γωνιά η ιστορική διαδρομή αιώνων έχει αφήσει τα ίχνη της, θα περιπλανηθείτε σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία,θέατρα, μουσεία, πινακοθήκες, αγορές και σύγχρονα κτήρια, μέχρι να φτάσει η ώρα που ο λαμπερός ουρανός θα δώσει τη θέση του στα όμορφα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

Είναι η ώρα πλέον που τα βήματά σας, μετά την περιπλάνησή σας, στις εκπλήξεις, αναζητήσεις και τις εμπειρίες μιας ολόκληρης μέρας θα σας οδηγήσουν στα πολυάριθμα στέκια φαγητού και ποτού, στην Αθήνα και στις κοντινές παραλίες, για να ολοκληρώσετε την απόλαυση της ημέρας σας, κάτω από τα άστρα του νυχτερινού ουρανού της Αττικής γης.

Το Atenas en el bolsillo θα είναι δίπλα σας για να κάνει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι μια αξέχαστη μαγευτική  εμπειρία.

Ηλίας Φωτόπουλος
Πρέσβυς της Ελλάδας στην Ισπανία