Πολεμικό Μουσείο

Το Πολεμικό Μουσείο προβάλλει την πολεμική ιστορία των Ελλήνων, από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολεμικό μουσείο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη από το 1975. Βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας και δέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στις αίθουσες του Μουσείου εκτίθενται μοναδικά έργα τέχνης, διάφοροι τύποι οπλισμού, στρατιωτικές στολές, πλήθος φωτογραφιών και αρχειακού υλικού, καθώς και διοράματα που απεικονίζουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Στον εξωτερικό χώρο του εκτίθενται πολεμικά αεροσκάφη και πυροβόλα διαφόρων διαμετρημάτων.

Τα κορυφαία Εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Πέτρου Σαρόγλου, η οποία βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα και αποτελείται από πρωτότυπα όπλα και πολεμικά εξαρτήματα, διαφόρων ιστορικών περιόδων και πολιτισμών.

Παράλληλα, το Μουσείο αποτελεί έναν δυναμικό χώρο ενεργητικής μάθησης, καθώς χιλιάδες μαθητές το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Μέσα από ειδικές ξεναγήσεις ή βιωματικά προγράμματα ενημερώνονται για σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Ανοιχτό: Καθημερινά
9πμ – 5μμ (Νοέμβριος-Μάρτιος)
9πμ – 7μμ (Απρίλιος-Οκτώβριος)

Είσοδος: 6€, μειωμένη 3€
Ελεύθερη είσοδος: Οι προϋποθέσεις είναι αναρτημένες στην είσοδο του Μουσείου

Αθήνα:
Βασιλίσσης Σοφίας & Ριζάρη 2 (Μετρό Σταθμός Ευαγγελισμός)
(10 λεπτά από την πλατεία Συντάγματος)

Τ +30 210 7252 974
E info@warmuseum.gr

AthensWarMuseum – facebook

athens_war_museum – instagram

www.warmuseum.gr